Poštovani prijatelji i kolege,

Želim vam dobrodošlicu u Beograd, na 18. Kongres dermatovenerologa Srbije čiji domaćin je Udruženje dermatovenerologa Srbije.


Uprkos svim teškoćama, političkim i ekonomskim problemima kroz koje prolazimo, dermatovenerolozi Srbije su uložili veliki napor da na vreme budu upoznati sa svetskim dostignućima u oblasti kliničke i istraživačke dermatologije.


Dermatovenerologiju u Srbiji, sa istorijom dugom preko 120 godina, danas predstavlja više od 400 dermatovenerologa koji rade u 5 univerzitetskih klinika, većem broju poliklinika, odeljenja i privatnih ordinacija.


Beograd je bio domaćin 1. Kongresa dermatovenerologa Jugoslavije 1927. godine, kao i pet puta posle toga: 1929, 1954, 1975, 1996. i 2005. godine. Još jednom, Beograd će sa ponosom biti domaćin Kongresa dermatovenerologa Srbije i nastaviti dugu tradiciju dermatovenerologije Srbije.
Program Kongresa se sastoji od velikog broja predavanja po pozivu, usmenih izlaganja originalnih saopštenja i prikaza slučajeva, satelitskih simpozijuma i poster-prezentacija. Više od 20 vrhunskih stručnjaka iz inostranstva, kao i vodeći dermatovenerolozi Srbije već su prihvatili poziv da održe plenarna predavanja.

Nadamo se da ćete na 18. Kongresu dermatovenerologa Srbije mnogo toga naučiti, kao i da ćete se lepo provesti. Dođite u Beograd u junu 2009. godine! Dočekaćemo vas toplo i srdačno, sa nadom da ćete otići iz Beograda ispunjeni prijatnim uspomenama, sa željom da dođete ponovo.

Miloš Nikolić
Predsednik Kongresa

 

BEOGRAD, SAVA CENTAR 04-06. jun 2009. godine

ORGANIZATOR KONGRESA

Udruženje dermatovenerologa Srbije i Sava Centar

ORGANIZACIONI ODBOR

Predsednik Kongresa:
Miloš Nikolić
Sekretari:
Svetlana Popadić
Dušan Škiljević
Članovi:
Danijela Dobrosavljević
Mirjana Gajić-Veljić
Mirjana Milinković
Tomislav Mladenović
Jelena Stojković-Filipović
Srđan Tanasilović
Maja Tomović
Dubravka Živanović


NAUČNI ODBOR

Predsednik:
Ljiljana Medenica
Članovi:
Ivana Binić
Zorana Đaković
Verica Đuran
Marina Jovanović
Lidija Kandolf Sekulović
Miloš Nikolić
Milenko Stanojević
Sonja Vesić
Radoš Zečević